Bildbomb












Brudar är fantastiska!

Titta en kines!

Alltså, ja måste bara få berätta om igår. Vi var ett gäng tjejer som skålade och shottade hemma hos mig. Mycket kul ska ni veta. Men alkohol fyller blåsan och den är inte så lätt att tömma på Stockholms gator om man är tjej. Som tur är för mig hade jag igår med mig Sara och Linn som inte skäms för något. Vi var vid slussen nära debaser. På dagtid brukar folk äta eller dricka öl på detta ställe. Men på kvällen fylls det med allt möjligt skumt fölk. Och på denna plats bestämmer sig mina små kära vänner att HÄR är perfekta platsen att slå en drill.

Jag: Men här kan ni inte sitta! Det brukar ju vara en bar här!
Linn: Whatever. (och sätter sig ner längst väggen)
Jag: Men det är ju en massa folk här! (tittar runt hörnet där ett gäng står)
Sara: ÄH ja kör på! (sätter sig och gör samma sak som Linn)
Jag: Jaha, nemen visst!

Så där sitter vi. Allt är bra och förbannat gött ska ni veta. Men, så plötsligt bryter sara ut:

Sara: TITTA EN KINES! (fråga mej inte varför hon skrek ut att det just var en kines)
Jag: Jag kan inte sluta (ja blir så nervös att ja liksom fryser till och vet inte vad jag ska göra förutom att kissa klart)

Så där står han och tittar på oss medans vi kissar. Det var inte kul fast ändå kul på samma gång. Fattar ni?
Fort som fan slänger vi på oss brallorna och springer som Bolt bort från platsen. I bakgrunden hör vi "HÄR FÅR NI JU INTE KISSA! KISSADE NI?" som kinesen (som sara var tvungen att påpeka att han var?) skriker ut.

Resten av kvällen köar vi bl.a. till solidaritet. När vi kommer fram och ska visa våra leg får vi inte komma in för vakten tyckte syrran var för full. Konstigt med tanke på att hon druckit minst. Iförsig kan det ha varit för att han frågade Elin någonting när hon pratade med någon annan. Så när han upprepar sig tittar Elin konstigt på honom och klämmer ur sig "pratade du precis tyska med mej?"..... Bra Elin. Ibland undrar ja hur du överhuvudtaget lyckas sätta på dej strumporna på morgonen.

kvällen slutade iaf på East. ja blev kär i Sara och skyldig till våldtäkt. Bra fredag.


Blonde crew

Återförening med stort Å! Malin som ingår i mitt Blonde Crew är i Stockholm och härjar och självklart ska tösa hälsa på mig. Med i bagaget har hon sin lillasyrra som jag också är bekant med. Likaså Elin.

Men varför stanna där? Ja och Elin bjuder in till stor fest. Sara, Linn Linnea, Erika (?) kommer och alla andra som är sögna? Pojkar är självklart också välkomna men när det vankas brudfest får ni vara med på att temperaturen stiger. Inget jävla deppo-musik-spelande eller att man bara sitter i soffan och säger inte ett pess. Här kommer det att vara livligt med suparspel i form av fompa fompa, formel1, 21 och möjligtvist ölspelet. Den som bangar måste stoppa hövet i frysen.

Ring mej om detta låter lockande. Jag finns på jobbet fram till halv sju sen sticker ja direkt till Plaza Gustafsson.

Köss häJ!





veckans mäktigaste homo

Det är så gött med mornar. tycker inte ni det? Man tar sitt kaffe och nyttiga frukost och sätter sig i köket och riktigt myyyyyser. Självklart ska radion vara på. Rix FM sätter jag på. Brukar variera men idag blev det RIX FM. Lyssnar på Rihanna bland annat. Helt okej.

Men vad som inte är okej är när en av snubbarna som håller i radioprogrammet upplyser om nästa tävling som ska hållas. "Veckans mäktigaste homo" är temat. Äre bara jag som ser något fel med detta? Inte undra på att folk fortfarande blir obekväma när man kategoriserar människor i "homo" och "straight" fack. Varför inte "Veckans mäktigaste tjej/kille" eller "veckans mäktigaste personlighet". SERIÖST! ja blir snart tokig på detta. Klyftan mellan vad som är allmänt accepterat och oaccepterat gällande folks livsstilar växer bara mer och mer om inte folk slutar att PEKA UT VARANDRA!

Tack för att du förstörde min frukost rolf eller vad du hette. Hoppas du sätter dej på en muffins.


Så här ska det se ut!

Beverly Hills 90210

Jag har hamnat i en koma. Alltså inte en sån där koma där man ligger orörlig och halvdö, men nästan. jag kan inte slita mej från 90-talets mest älskade tv-serie Beverly Hills 90210.

För det första, regissören måste haft fet fantasi när han gav de två huvudkaraktärerna namnen Brandon och Brenda. Sen måste snubben även få lite cred för att ge rollen som 16-åriga Andrea till en tjej som i verkligheten var 29 år. Lite tänd på brudarna mån tro?

Nåja.. Hela serien är skitkul, löjlig, skrattretande och innehåller mord, kärleksdraman, intriger och självklart vänskap. VEM KAN SÄGA NEJ? I´m stuck!


Bra minnen med Sara

Hittade en konversation jag och Merris hade förra året då Sarisen var här. Den var kul..

Gårdagen med Sara och Denise var underbar. Gillart! Vaknade upp och fann att jag facebook chattat med Merris. Helt ologiskt varför jag skrivit som jag gjort. Ett tips är att INTE gå in på internet efter tre.

Merra 3:26am
:
Hoj bra kväll?
Anna 3:26am: hihi bra kväl'
sj då?
Merra 3:26am: Jodå det har varit nice. Lugnt dock. :):)

Anna 3:27am
: hora

Merra 3:28am
: :S

Anna 3:28am:
varför svarar du ine på saras sms

Merra 3:29am:
Men hon skickar samma skit hela tiden och vet att jag är i Oslo. Kan inte efterfesta hos er.
Känns ovärt bara

Anna 3:29am:
ok
hih'
äru på booom boom booon''

Merra 3:30am:
Hon kanske var lite full tänkte jag så jag sket i det

Anna 3:30am:
nej fan

Merra 3:30am:
Ska sova nu typ. Ladda för imorn

Anna 3:30am:
va htere dom
guetta
så heter dom
äre party eller?

Merra 3:31am:
Japp imorn så :):)

Anna 3:31am:
va fan ska du göa imporn?

Merra 3:31am:
Guetta

Anna 3:31am:
jahaaa

Merra 3:31am:
Annars hade jag inte varit hemma nu fan

Anna 3:31am:
var ionte han ikävll?

Merra 3:31am:
Nej imorn

Anna 3:32am
jahaaa
var äru nu då?

Merra 3:32am
Hos berra
Ska sova

Anna 3:32am:
meeeeeeeeeeeeeeeeeh
ja vill ju prata me beerris

Merra 3:33am:
Han kollar nog på nån serie. Smsa och säg att han ska in på fejjan
Do it

Anna 3:34am:
hihi
i did
va göru då
varför har inte du skuype?

Merra 3:35am
:)ska sova typ dudå
Har jag men är inte inne så ofta
Kommer inte ihåg mitt användarnamn

Anna 3:36am
sopa
tänte sättta på sara nu

Merra 3:37am
Gört. Hon behövert

Anna 3:37am
bög

Merra 3:37am
Kul. Kul…

Anna 3:38am
merrsi va göi
göru
Merra 3:38am
Ska sova nu
Ni då

Anna 3:38am
ja ska frösöka sova
ska tvinga sara
men måri bra?

Merra 3:38am
Gört. Hon kan sluta smsa
Ja vi mår fint
Laddar för imorn

Anna 3:38am
okej=)
match elller

Merra 3:39am
Guetta ;);)

Anna 3:39am
haha
kör h¨årt

Merra 3:39am
Gör jag alltid ;);)
Godnatt

Anna 3:39am
nattis=9


11:29am
Martin is offline.

Skallevärk

Jag har vart i Estland över helgen. Det var kul. Jag köpte en mössa och gick av misstag till en porrklubb och köpte öl. Ganska kinky det där landet.

På väg hem tog jag och syrran föllan. Det resulterade i en tvådagarshangover. Så ni får ha överseende med att ja inte är så munter.

Dessutom går mina tankar till folket i Norge. Hur en människa kan döda BARN är utom min förståelse. Jag hoppas att du, Anders Behring Breivik, går en plågsam död till mötes. Må du ruttna i fängelset ditt jävla äckel.

Ballen?

Random dude: Ska du med ut på ballen eller?
Jag: ööhhh va sa du nu? Ballen?
Random dude: Ja? på balkongen?


Äre bara jag som inte kopplat detta?


Den sefardiska diasporan

O JOJ O JO J OJ OJ OJ OJ OoJOJOJO så kul man kan ha. Visste ni att judar blev utsparkade från Spanien år 1492 för fölk var allmänt avundsjuka på sicka snillen dom var? happ så lyder iaf min korta version på det. Det var flera hundratyyyyyyysen som utvandrade till Portugal, men där var dom heller inte välkomna efter några år. Så därför utvandrade MAAAAASSAAA mänskor till länder i Europa och Medelhavet och denna stora landsflykt kallas den sefardiska diasporan. Det var viktigt för den judiska gemenskapen som blev stark efter detta. Det har jag läst om nu i 15 min tills ja fick damp.

Så nu har jag berikat era liv med lite religionskunskap gällande judarnas historia på medeltiden.

KUL VA? 


Nu ska ja bli tjockis!

Åhhh, fick ett så kul samtal igår. Det var min kära mor som ringde och frågade om hon och pappsen fick komma upp till oss. Det tog säkert en halv sekund innan jag gav mitt besked. Och det var ju självklart att de fick komma. Grejen med mina föräldrar är att dom gillar mat och den varan har jag och Elin inte haft mkt av det senaste. Så igår när dom kom åt vi skinka potatis och en slags majonässås. För er som tycker att det låter konstigt kan jag säga att det är värsta gormematen. Jag åt TVÅ GÅNGER, och det händer aldrig. Till och med mamma blev förvånad när jag tog tre potatisar. Jag brukar i vanliga fall ta en halv.

Så nu ska ja äta upp mej!


Är alla idioter på stureplan?

Jag invigde som tidigare nämnts stureplans marker någon helg sedan. Efter att tag inne på Solidaritet kommer en kille fram till mej och pratar. Jag tror nog aldrig jag fått en sådan dum fråga som den han gav till mej det första han gör. Jag insåg ganska snabbt efter detta att ja ville bli av med honom så fort som möjligt.

Random dude: Så vad gör du då? Bloggar du eller?

Jag: Jag är bordellmamma.

Elin hör ju detta så hon smiter in i samtalet snabbt som fan

Elin: Och jag jobbar för henne. Hon är den perfekta mamman en hora kan ha!

Behöver jag säga att han dissade oss rätt fort efter detta? När började folk fråga ifall man är bloggare? Är alla stureplansnördar "kända bloggare"? Äre därför han ställde en sån idiotisk första fråga? Vad har hänt med "Hej hej, hur står det till, mitt namn är Gotfrid. Du ser ut att vara en trevlig tjej. Vad jobbar du med? eller vänta låt mej gissa.. du är butikschef, frisör, ekonom etc?"

Bad teacher

Hej å hå, här är en film om mitt framtida yrke. right?


nostalgi

Vintern 2008. Inga bekymmer. Bara sol, bad och en jävla säl som leker ubåt


GAAAAAAAAAAAAAAAH!


Fel som inte får hända

När jag läser denna artikel tänker jag bara på en sak. Alla mina operationer. Jag var lika nervös för samma sak varje gång ajg skulle in i det där hemsk rummet operationsrummet. Att journalen skulle vara fel så att läkarna amputerade mitt ben av misstag. Jag vet att det låter skitlöjligt och både min mamma och Mr. Marcus skrattade åt mej alla tre gånger.. men nu när ni läser det här kanske ni förstår varför jag var så paranoid.

Tryck här


Bubbles

Någon som minns bubbles?


triss i damer

Fan va många sköna bönor det är som fyller år idag. Mari, Sara, Elin och Ingmarie. Tillsammans fyller dem sammanlagt 129 år. Jag skulle också vilja fylla 129 år. Eller nej föresten. Ja vill inte bli sist kvar. Då dör ja hellre. eller ja, ni vet vad jag menar.


Gissa....

Vem som har fått nytt jobb?

Pridefestivalen

Som vanligt sitter jag och funderar på allt och ingenting. Samtidigt som jag gjorde det kom en bild upp på pridefestivalen från förra året vilket fick mej att fundera kring hela den här gaydebatten som ständigt pågår.

Jag tycker absolut det är viktigt att uppmärksamma alla de problem som uppstår när man nuddar ämnet. Att vara homosexuell är enligt min åsikt inte något konstigt. Så länge du är lycklig får du tycka om vem du vill. Men ämnet har ju alltid kantats med fördomar, hat och får väldigt många människor att känna sig obekväma. Därför är det viktigt att som sagt uppmärksamma det så att det tids nog blir acceptabelt och så att alla som tycker att det är något "fel" ändrar sitt sätt att tänka.

MEN, vad jag egentligen inte begriper mig på är varför man ska ha en hel PARAD för dem som är gay? Då kan vi ju lika gärna ha en parad för oss som tycker om folk av motsatt kön. Eller är jag helt ute och cyklar? Att ha en hel festival gör saken inte bättre utan istället får det alla inom gayrörelsen att framstå som uppmärksamhetskåta. Om ja skulle springa omkring och skrika ut att jag är straight skulle folk säkerligen kalla mej homofobisk eller tycka det vore något fel på mej. det känns som att pridefestivalen på något sätt har kommit ifrån vad priderörelsen egentligen ska stå för- att människor ska vara stolta över sin sexuella identitet och att mångfalden ska betraktas som något positivt.

Det måste gå att möta varandra på mitten på något annat sätt. Fokus ligger på fel sak enligt mej. Eller....?





Aladdin

Haha, kanske lite fult att man fortfarande skrattar åt den här.. men kan inte låta bli.


Jag saknar LÄS KM











Jag träffade Tila med brösten igår, och jag måste säga att det var på tok för härligt att se en läsare igen. Det fick jag att längta lite till skolan faktiskt. Som när fjanton klappar mej på hövet eller frågar vart vi ska va, när Tila skriker att hon döööööööör eller Janna som tycker att allt är fantastiskt. Andreas som alltid säger "hey baby", Oskar som kommer med sexistiska kommentarer och Dunkis som alltid bjuder upp till bugg. En sak som jag verkligen saknar är mitt mumintroll, som alltid kommer med donken cöla.

Ni alla är saknade


Accessoarer är allt!

Elin: "Anna, hur ser mitt öga ut? Matchar det de andra?"



Ehhh whooot?


Trött tjej


Tror jag gömmer mej lite. Jag är trött. Och dessutom blev min morgon smoothie misslyckad. Ibland äre sånna dagar.

Swedish babes

De senaste två veckorna har lägenheten varit invaderad av snögga stenstorpsbrudar. För två helgen sen var Slemmet här och hade fotbollsdojorna med sig. Det var nämligen Nibbla Cup som stod på schemat. Efter ett tappert försök föll laget och kom på en sistaplats i deras grupp. APPLÅDER. Nästa år när jag är med är jag säker på att det kommer bli guld.



Flickorna hälsade på mig på mitt jobb. Här demonstrerar jag för Emma hur en dator ser ut. Det är inte lätt att veta när man kommer från bonneland.

Emma hittade dessutom en konstig bil utan tak. Den skulle hon minsann ha på bild. Hon fick även här det förklarat för sig att i Stockholm finns det mer än "vanliga bilar". Emma var mycket fascinerad av vad som fanns i huvudstaden. Sånna saker som inte finns någon annanstans. Eftesom vi ursprungligen är från "bonneland" äre inte lätt att veta sådant förstår ni.

Emma var inte nöjd med placeringen!

På kvällen firade vi sista platsen med att spela beer pong! Tjejerna ägde btw

Helgen efter kom Mari på besök. Elin hälsade Mari välkommen med en robotdans.

När det är sommar ska man minsann äta glass! Det visade Mari prov på!


Pippi och starkeadolf var på besök också!

Äre någon som har sett Harry Potter? Nåväl, det finns en person som heter Draco Malfoy där. På bild ser ni nämligen Mari Elin och hans tvillingsyster i mitten.

efter att ha slängt på oss några skänhetsmasker vare dags för fest!

Vi bestämde oss för att leka brats på stureplan.

Här ser ni Elino auf schteksson och Annis von slynsson. Två av stureplans mest hatade karaktärer

Mari fick ragg

Anna också

Efter att ha spenderat på tok för mkt tid på Stockholms stelaste ställe (stureplan) bestämde vi oss för att göra det som vi gör bäst. Gå till donken

På vägen hittade vi en mystisk man. Han gav mig en ros.

Mannen visade sig vara Marcus. Marcus hade ont i fötterna av att gå i sina skor. Finn ett fel med denna bild.

Sen när ja inte orkade va kvennlig mer var det dags att bege sig hemåt. Klockan var ju trots allt ändå 5.


Bloggeli blogg blogg BLOGG

Okej, ja är medveten om att blogga är ett fenomen som blivit känt på ett väldigt snabbt sätt.. men att det ska betraktas som ett yrke har jag inte riktigt förstått mej på. Ja menar, visst att det kan vara intressant att läsa vad ens vänner håller på med och så, men att man kan bli så "känd" och tjäna sånna stora summor bara av att prata om sin vardag?. . . . .

Ja hänger inte riktigt med där. VAD är det som är så intressant? Varför vill man veta att en offentlig person gått och handlat eller sett på tv? VAD fan får man ut av det? Hur blir den personen en "förebild"?

Jag kan erkänna att jag själv varit inne på de flesta "kända" bloggarna, men det är enbart för att döa tid eller för att bilderna vissa lägger ut sticker så pass mycket i ögonen att det enda man kan göra är att tycka synn om mänskan.

Själv är jag nöjd med mina stabila 12-16 besökare, vilka ni nu är. Har ingen aning om hur ni hittade hit eftersom jag skapade denna blogg enbart på begäran av min syster som skulle flytta till USA och hon ville veta vad jag hade för mej på dagarna. Men känner ni att det är intressant, good for you,... annars kan ni skita ner er.


Tito who?

Idag jobbar jag, helt normalt. Jag pratar med kunder, säljer väskor och gör allmän nytta som en vanlig dag brukar se ut på Crumpler. Men så finns det ju de tillfällen då man kan döa tid vid datorn. Vad hittar jag då? En rolig bild på en flinskallig man som tydligen är någon sorts profil på stureplan. Jag går vidare och googlar honom och finner att han är kändisfrisör?!?!


Det här är Tito som då tydligen är frisör. Men vad jag har svårt att förstå är varför någon vågar låta sig bli klippt av en kille som ser ut som Dr. Evils morsa. Världen är upp och ner


Klantarsle

Jag skulle säkert kunna göra en novell av alla klantigheter jag lyckas utföra. Men det får bli en annan gång. Utan min undran för idag är vad det är som gjort svenskar så okapabla att ge en hjälpande hand, eller hur dom har fått förmågan att bara gå förbi när en olycka skett, stor som liten.

Jag ramlade självklart i trappan vid östermalms t-banestation imorse. Samtidigt som jag föll (obs föll väldigt lätt, ingen större fara) gav jag ifrån mej ett ganska tydligt och starkt "AJ". Så där låg jag, med uppskrapat knä och en innerlig ilska på mej själv som alltid ska hålla på att dralla på räva. Jag ser mej omkring för att skämmas lite när det går upp för mig att människor bara går förbi. Inte ett ord.. inte något "hur gick det?", "behöver du hjälp?".

Varför gör vi så? Är alla så förbannat stressade på morgonen att man inte har tid för några vänliga ord när någon gjort sig illa? Jag säger inte att jag själv är förts framme vid en olycka men jag skulle iaf säga något till någon som precis fallit pladask i en trappa.

Människan är ett mysterium..

Vill du ligga med mej då?

  • Om jag inte kan laga mat
  • om jag inte alltid duschar efter träning
  • om jag blir aggressiv i sömnen
  • om jag är 23 och älskar disney
  • om jag förespås att bli förtidssenil
  • om jag inte kan sitta still
  • om jag skiter i vad du vill
om sanningen ska fram?

Nostalgi på hög nivå

Den beryktade nakendansen

Tutt, null och Bajs

Jag får alltid ett sådant lyckopirr i kroppen när vänner kommer och hälsar på. Denna gången är det min finfina mari, a.k.a poopie. Att man aldrig växer upp! Förhoppningsvis kommer trion återigen vara samlad om madde pallrar sitt stressade arsle till oss i helgen. Då vore min helg Magiiiiisk!

kan inte klockan gå fort nu så ja får åka till centralen?


tjoff!


Music maestro!

Det finns fördelar med att jobba på sommaren. Turister till exempel. Igår kom det in en härlig kille from U.K. Han var minsann sångare och gitarisst i sitt band "54321". Fet fantasi snubben har... Tur att musiken är bättre. Här är ett smakprov!

9 Over 9 - 54321 from 54321 on Vimeo.


Varför religion?

Många frågar mej varför jag läser religion, och bara genom att analysera deras ansiktsuttryck när dem ställer frågan kan jag inte undgå att se viss misstänksamhet som om jag vore dum i huvet eller något.

Varför skulle jag inte läsa religion? Det är ju för tusan ett ämne som pryder löpsedlarna varje dag. Ett ämne som kan vara otroligt känsligt om det är rätt publik. Religion är stötande och tröstsamt på samma gång. Det kan ge mening med livet eller förstöra ett liv. Det är aktuellt och kommer troligen alltid att vara aktuellt. HUR intressant är inte det? Att p.g.a. av religion agerar folk olika, lika eller inte alls. Med kunskap om olika religioner tror jag att ett större accepterande för människors olika livsstilar kan träda i kraft. Och istället för att t.ex. tycka "synd om" och förutsätta att kvinnor som bär slöja är förtryckta kan man lära sig att det faktiskt är något kulturellt och INTE religiöst.

Låt dej inte påverkas av allt som står i tidningar eller på nätet. Oftast spelar dom på människors okunskap i ämnet.


Hej då?

Varför frågar en kund efter en viss produkt om han ändå tänkte gå ut från butiken när man är på lagret och letar?


Plaza Gustafsson

För er som vill veta hur kungen bor. Kolla syrrans blogg. klicka häääääääääääääääääär

Johan blir stor pajk idag!


HIPP HIPP HURRAAAAAAAAAAA! Idag blir broder min 25 bast. Tänk, om 25 år äre döhalvan.

Skämt åsido. Men i vilket fall smög jag Sara och syrran omkring som små troll i lägenheten i morse för att överaska Johan med våran skönsång. En jävel hann före bara, så han väcktes när mobilen ringde. HÄBLIVÄL!

Som present fick han en köpp kaffe och tre kakor.... Sara stod för bakandet självklart--> Hallonkakor (dom var gudomliga btw). Eller han fick en sak till av Sara och jag måste säga att hon fick riktigt många flickvänspoäng nu eftersom hon lyckades ge en så bra present till Johan som vi aldrig lyckats med. Kan nog avslöja vad det är senare vid kalaset som sker vid Plaza Gustafsson för den som kommer.

Han fick inget av mej och Elin eftersom vi är lika rika som en sten. Så när man väl får pengar.. vad ger man till pöjkar?


Gör som Island! Låt cigaretter bli receptbelagda

Haha!.. helt otroliga är dom där människorna på Island. Ett lagförslag visar att en majoritet vill att cigaretter enbart ska gå att köpa på apotek och att det dessutom ska vara receptbelagt. Om man är rökare klassas man då som missbrukare. Syftet med lagförslaget är att skydda barn och unga som befinner sig på offentliga platser. Likaså vill man att rökning ska klassa som en sjukdom.

Read it people! --> klickeliklick

What the hell


Burkini

Ni har väl hört talas om det senaste badplagget i muslimvärlden? BURKINI!

En dress för kvinnor som inte avslöjar mer än tillräckligt. Finns redan att använda på Odenbadet i Falköping fick jag höra. Hoppas detta gör det lättare för ämnet idrott i skolan när simning står som en del i kurskriterierna. WOPP WOPP!


Prata i sömnen

Att prata i sömnen är ett fenomen jag inte riktigt förstår mej på. I våran familj verkar det vara jag , Brorsan och vår fader som blivitdrabbade. Medans pappa snackar om vart hans kompis ska sova håller jag och Johan oss mer på den aggressiva nivån. Vi skäller på dom som ligger bredvid.


VARFÖR?

möpp

mamas cooking is the best!

Livets lata dagar!

Jag är ganska sprallig av mej och har sjukt svårt för att sitta still. Men ibland finns det dagar då man bara inte orkar lyfta på röven. Idag är en sådan dag. Jag har säkert proppat i mej en kanna kaffe men ändå lyckas jag inte sluta gäspa eller resa mej upp.

Jag och min trogne vapendragare Elin fördriver tiden med att kolla på en film, "Sova med fienden". Äre bara jag som gillar filmer från typ 90 talet? Jag har en bunt här i min bokhylla som vi nötar igenom nu. Dom känns mer trovärdiga på något sätt eftersom dagens filmer handlar så förbannat mkt om varelser från en annan planet, trollkarlar eller vampyrer.

Nåväl... den bästa medicinen mot soffpotatis syndromet är att pallra sig upp och ta en promenad. När man väl är ute äre så förbannat gött!




Ärlighet

Linjen mellan ärlighet och att vara onödigt ärlig är håååårfin så att säga. Jag uppskattar verkligen människor som vågar säga sanningen och inte kommer med idiotiska undanflykter eller folk som försöker mörklägga sanningen. MEN, det finns faktiskt en gräns för vad som är okej och inte okej att säga i vissa situationer. Visst att du kanske tycker att en viss människas kläder eller utseende inte är bekvämligt i dina ögon, men håll det gääääärna för dej själv då (om det inte är bästa vänner som säger allt till varandra etc). Personen i fråga som blir utsatt för din brutala ärlighet kanske inte visar att man tar illa upp, men i sjävla verket tror jag att varenda människa sakta men säkert vill strypa dej i den situationen. Så tänk dej för nästa gång du säger något onödigt. Det kan sluta upp med att du får en böghög på dej.

Tills dess, ha en fin dag mina små medmänniskor! TJÖFF


Namngivning

Ibland undrar jag hur föräldrar tänker när de ska namnge sitt barn. Vem fan vill döpa sitt barn till "röckmusslan"?
 Är ni IQ befriade eller vad är grejen? Tänker ni någonsin att barnet går en framtid mot socialt självmord? Aldrig i livet att jag skulle våga säga vad jag heter om jag hade ett sådant namn. Istället hade jag hållt mej för mej själv för att undgå att bli mobbad resten av livet. Lite vett får man faktiskt ha bakom pannbenet och inte tänka på sig själv och tro att man har ett barn vars namn är "unikt". Det är fan inte unikt! Det är stört... STÖRT!

Läste på aftonbladet vilka namn skatteverket godkänt och avslagit. Ganska intressant att läsa att det var några som ville döpa sin son till Malin. ... VA ÄRE FÖR FEL PÅ ER? nåja.. här är listan. Enjoy!

Här är namnen som godkänts – och fått avslag

Godkända

Fyra – finns flera andra räkental i både bestämd och obestämd form.

Mig – inte olämpligt.

My-Love – väcker inte anstöt eller obehag.

Okej – inte uppenbart olämpligt.

Passionfruit – inte olämpligt.

Tid – inte anstötande eller olämpligt.

Unistar – inte uppenbart olämpligt.

Vilse – väcker inte anstöt.





Avslag

Blomsterblomma – främmande för svenskt språkbruk.

Lillprins – är en titel i anslutning till ett förnamn. Inte lämpligt.

Malin – feminin prägel och därför inte godkänt som mansnamn.

Rock-President – fyller inte de krav som svensk namnlag ställer på förnamn.

Röckmusslan – upplevs som kuriositet. Främmande för svenskt språkbruk.

Stålmannen – efternamnsliknande karaktär. Risk för obehag.

Tequila – obehag. Olämpligt som förnamn


RSS 2.0